Saturday, 5 October 2013

Improvement

assalamualaikum.

hai si cantik & si comel.

kalau tengok hasil makeup mula-mula dulu rasa alahaii teruknya.comot, tak kemas. erm.
i start minat & serius main makeup masa tahun 2011. so baru dua tahun lah. i banyak belajar melalui youtube , pastu practice , practice.sampai lah nampak ada improvement.

bagi i parts yang paling sukar ialah part mata iaitu eyeshadow. kalau mekup pun bahagian tu lah ambil masa paling lama. part tu sukar sikir sebab nak kena main blend blend & blend. 

part yang kedua ialah kening. serius kening memainkan peranan penting. kalau buruk bentuk lakaran kening tu, buruk lah keseluruhannya..erkkk??? ye ke. yes, . kening kene bentuk mengikut kesesuaian muka & kemas.

mula-mula memang susah nak  bentuk kening, tapi macam selalu i bagitau sebelum ni ,selalu lah practice . practice make perfect. tapi , dulu i pun pernah rasa putus asa. ye lah sebab bila kita buat tak jadi, buat lagi tak jadi. sampai macam ah malas dah nak makeup. sampai tahap macamtu. tapi oleh kerana minat. i tetap bersabar & tak jemu practice practice sampai lah menjadi. alhamdulillah.

ok sini i nak tunjuk lah sikit hasil makeup mata & kening i ye.

ini antara hasil yang tak kemas.uols boleh tengok kening. bentuk tak kemas kan? eyeshadow plak nampak tak soft. erm nampak tak i blend tak menjadi sangat kan





picture kat bawah ni pula , antara hasil mekup mata & kening yang nampak semakin ada improvement.











ok tiga gambar kat atas ni nampak ada improvement dari segi teknik i makeup. untuk kening ini, i menggunakan teknik gam ye uols, tak cukur kening ye. kalau makeup i memang tak pernah cukup kening. dan teknik ni, i tak belajar dengan sape-sape pun, just practice sendiri. practice sampai jemu. kalau tak silap i, berbulan juga lah nak boleh ke jadi kening yang kemas dengan teknik gam ni. dah hasilnya alhamdulillah i puas hati.

so kepada newbies diluar sana, ingat jangan pernah jemu untuk practice makeup ye. 


thanks for reading,

L.O.V.E 

Cik Tomato ~ Muahhhx.

2 comments:

  1. zara pun kdg2 guna teknik gam tapi kdg2 jdi..kdg2 tak ok plk..hehehe

    ReplyDelete
  2. wow cantiknya, sy pun ada belajar make juga...make up smokey eyes..tapi sampai skg failed...hahaha

    ReplyDelete