Friday, 11 October 2013

Review ~ Ansina Mask

assalamualaikum..

hai si cantik & si comel.

seperti i pernah bagitau sebelum-sebelum ni, i memang tak boleh tengok product2 untuk hilangkan white&blackhead. terutamanya product beauty mask macam ni. mula la nak beli & try.
actually, i kenal product ni dah lama, dah dua tahun . sebelum ni memang tak pernah miss beli , bila dah habis mesti beli. but lately, susah betul nak dapat beli mask ni. dulu pun i beli thru online juga. kebetulan contact no akak yang i selalu beli tu pun dah tak da selepas i tukar hp baru. akak ni jual dekat forum. bila i p thread dia, thread dia macam sunyi je dah macam tak active lagi.

so, i pun duk ushar lar kot2 onlineshope lain ada jual, search punya search jumpa la satu page ni dekat FB dia ada jual mask ini.

ha ini lah dia mask yang duk bebel2 kat atas tadi.hehehe. ANSINA MASK 





sepanjang i dah pakai lebih kurang 2tahun ni, tak ada tindakbalas negatif yang terjadi pada kulit i. so far mask ni sangat2 berkesan menghilangkan white&black head. tak percaya?? ok tak pe nanti i tunjukkan picture. mesti uolsss geli..erkkkk!


kita tengok dulu picture real ansina mask ni



ok, disini i ada copy info ansina mask ni dari page kat FB yang i beli


ANSINA BLACK HEAD REMOVER

USAGE

- Use Ansina Seaweed cleanser wash face once, remove oil on face 

- Apply Ansina Black Head Cleanser Mask on nose, cheek, forehead..etc
- Peel it off, after 20-30mins of application or dry
- Wash remaining with cool water.



Tips:Want to blackheads remove and do not want the larger pores? 

1.pre steamed your face before apply mask, so that pores open automatically
2: After you have cleared the blackheads, cold lotion to apply a dressing nose, calm the skin effect, shrink pores and anti-inflammatory.


HOW DOES IT WORKS?
CLEAN THE SKIN DEEPLY AND CLEAN ALL THE DIRTS, OILY SKIN, BLACK HEAD
NEUTRAL IN PH AND OIL CONTROL, MAKE US FEEL FRESH IN 24 HOURS~
MAKE SKIN SMOONTH AND REMOVE THE DEATH SKINS , GOT WHITENING EFFECT~




tulisan china tak paham la pulak..hehehe. bagus ada expired dated. cara guna uols boleh ikot yang seller tu sarankan. tapi i ada cara sendiri macam mana nak bagi mudah kita cabut mask tu supaya dia tarik kuar white&blackhead tu.







ok, caranya macam ni. selepas kita dah wapkan atau cuci muka , jangan cuci guna scrub tau, guna cleanser biasa saja.
 i tunjuk demo je ye. ini contoh i buat kat tangan.
-mula2 sapu kan mask ditempat  target kita nak buang white&black head tu.
-ratakan mask tersebut supaya setiap ruang yang sepatutnya terkena mask  
-lepas tu tempel atau tindihkan atau ....(apa je perkataan yg sesuai utuk gambar last tu), senang cakap lekatkan tisu atas mask tersebut. uols tunggu sehingga kering, lepastu tarik mask dari bawah ke atas.
dah hasilllllll nya pasti terkejuzzzz .


tengok picture kat bawah ni ye.



ini hasil untuk permakaian yang pertama. tak banyak sangat kan. i tak puas hati so i pkai lagi sekali. tapi just pakai kat area hidung saja.





erkkkkk, tengok banyak tak?? eeeee, geli kan. ini hasil pemakaian i guna ansina mask. The Other Half i pun pakai juga. dia punya pun boleh tahan lar terpacak keluar





see, dia punya lagi banyak.hohoho. puas hati beta katanya!!.hahaha









ok yang last ni, adik bongsu i punya, dia pakai juga, banyak jugakkan.




so boleh kata semua pkai nampak hasilnya, puas hati.

lepas dah pkai mask ni jangan basuh muka dengan cleanser lagi. jus basuh muka dengan air biasa saja untuk hilangkan  baki mask yang ada di muka.
lepas tu jangan lupa pakai toner untuk tutup balik liang pori ok.
then boleh apply any cream or moisturizer.


so my overall review?

this is so good! terbaik. kebanyakkan mask seumpama ini yang i guna tak ada lagi memberikan hasil yang menakjubkan macam ni. waaa, ayatnye! menakjubkan. hahaha. tak la. ape yang i nak cakap memang puas hati sangat2.



harga ??

RM 18.00 je (100g), belum masuk postage.



boleh tahan lama tak?

ye boleh. 1 tube ni kalau uols guna sorang je boleh tahan 2-3 bulan sebab penggunaan hanya seminggu sekali sahaja.



kat mana nak beli??

beli dekat sini ye.



thanks for reading,

L.O.V.E 


Cik Tomato ~ Muahhhx.


3 comments:

  1. salam. hi! Blogwalking here! :)
    Btw, heading u cantik ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai there..thanks for view my blog.. :)

      Delete
  2. Hi, saya dapat ansina dgn harga RM 12 shj (belum masuk postage). Ingatkan nak beli 3 batang sekaligus. Manatau, beli 3 free lagi sebatang kirm pengelupasan (exfoliating cream) utk kulit mati. Cun! Sesiapa nak boleh contact dia kat wechat/line ID: janice743

    ReplyDelete